- Akne Sivilce Tedavisi
- Yenidoğan Döneminde Sıklıkla Görülen Deri Sorunları
- Çocukluk Döneminde Sıklıkla Görülen Deri Sorunları
- Hamilelik Dönemi Deri Sorunlarının Tedavisi
- Benler ve Deri (Cilt) Kanserleri
- Cinsel Organlarda Sıklıkla Görülen Deri Sorunları
- Mantar Hastalıkları
- Saç Hastalıkları
- Tırnak Hastalıkları
- Urtiker (Kurdeşen)
- Et Benleri ve Siğiller
- Akne İzi Tedavisi
- Egzama ve Dermatit
Et Benleri ve Siğiller

t benleri; sıklıkla boyun kenarları, koltuk altı bölgesi ve kasıklarda görülen kadınlarda meme altında da yerleşen deri renginde bazen saplı bazen de cilde yapışık görünümlü olan oluşumlardır. Genelde 30’ lu yaşlardan itibaren ortaya çıkar. Görüntüsü dışında sıkıntı vermez. Ancak özellikle kol altı ve boyun çevresindekiler kıyafet ya da kolyenin yapacağı tahrişle kızarıp şişebilir veya renk değişikliği yapabilir. Bu bulgular et benlerinin alınmasını gerektirir.
Siğiller de et benlerine görüntü olarak çok benzemekle birlikte sebepleri farklıdır. Vücudun herhangidir yerinde çıkabilir. Tedavisi için boyutlarına ve yerleşim yerine göre ya ilaç tedavisi ya da elektrokoter gibi işlemler yapılır. Siğile HPV adı verilen bir virüs sebep olur.
Bunlara Dikkat Edin
-
Siğil ve et beni görünüş olarak çok benzerdir. Ancak siğilde virüs olması nedeniyle bulaştırıcılık söz konusudur.
-
Et benleri kendiliğinden geçmez hatta zamanla sayıca artar ve büyürler. Koruyucu amaçla alınırsa tahriş olma, kanama kopma ihtimalleri ortadan kalkar. Komplikasyon olmadan tedavisi yapılırsa işlem çok kolaydır. Patolojik inceleme gerekmez.
-
Yapılan bilimsel çalışmalar et benlerine erken yaşta ve çok sayıda sahip olanların İnsülün direnci riski taşıdıklarını tespit etmiştir.
-
Siğil tedavisi sırasında mümkün olduğunca erken dönemde tedaviye başlanması iyileşmeyi kolaylaştırır. İlerlemiş ve direnç kazanmış siğillerde i bazen aylarca tedavinin devam etmesi gerekmektedir.